На 13 март времето ще е дъждовно и ще захладнее, повече валежи се очакват в централните райони на страната

В сряда времето ще бъде дъждовно, с повече валежи в централните райони. Вероятността за валежи е 85 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 9 до 4 градуса, по Черноморието до 9 градуса. През деня ще бъде дъждовно с валежи в цялата страна, по-интензвни в западните райони. Следобед дъждовете в югозападните райони и по Черноморието ще спират, а във вътрешността от страната ще продължават. От север ще се спусне по-хладен въздух и през нощта, срещу четвъртък, в северните райони и в Предбалкана ще дъждът ще премине временно в мокър сняг.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от северозапад. По високите части на планините   ще духат засилени ветрове от северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 10 до 16 градуса, по Черноморието до 13 – 14 градуса.

Времето в Европа

Циклони се вихрят над централните части от континента. Дъждове и гръмотевици се очакват и в Балканските страни. Слънчево ще бъде в Западното Средиземноморие и в южната част от европейска Русия. Интензивни дъждове и силни ветрове се очакват в Албания, Северна Македония и у нас. В България температурите ще бъдат пролетни, с интензивни валежи и грамотевици в Тракия.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще се задържи облачно над страната, дъжд и сняг ще превали в Добруджа, а в планините ще вали пролетен сняг. В петък ще вали в източните райони, а в събота в западната половина от страната. В неделя ще се затопля с валежи предимно от дъжд в западните и централни части.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...