Ученици от област Перник могат да покажат какво е за тях гората чрез конкурс за есе или къс разказ

Регионална дирекция по горите-Кюстендил организира конкурс за есе или къс разказ на тема: „Гората е живот и обща отговорност“. Поводът е честването на предстоящата „Седмица на гората” ‘2024. Целта на инициативата е учениците да споделят какво е за тях гората, какво ни дава гората и какво можем да направим, за да опазим горите, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Регионална дирекция по горите-Кюстендил.

В конкурса могат да участват ученици, разделени в две възрастови групи: от VII-ми до IХ-ти клас и от X-ти до XII-ти клас от средните училища на територията на областите Перник и Кюстендил. Есетата и/или късите разкази се подават в срок до 2 април по електронна поща на адрес: rugkustendil@abv.bg или на адрес: град Кюстендил 2500, булевард „България“ 33. Победителите в конкурса ще получат грамоти за участие и предметни награди

Всяко есе трябва да съдържа: име, презиме и фамилия на участника; област, община, населено място, пълно наименование на училището, клас; телефонен номер на участника; електронен адрес на училището; електронен адрес на участника. Конкурсните работи да отговарят на следните изисквания: обем до три печатни страници формат А4; разредка на редове и абзаци: 1,5; двустранно подравняване; Times New Roman шрифт; размер на шрифта 12. Критериите, по които ще се оценяват работите са: демонстриране на познания по темата; теза, съответстваща на формулираната тема; оригинален и подходящ изказ; недвусмислено изразяване на лична позиция; удачно подбрани аргументи; използване на подходящи стилово езикови средства за постигане на убедителност и въздействие; спазване на езиковите норми.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 8 април, като предварително Регионалната дирекция по горите ще се свърже с отличените ученици.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...