В петък ще се задържи облачно, дъжд и сняг ще вали за кратко в Предбалкана и Добруджа, през нощта валежите ще спират

В петък ще бъде облачно с дъжд в северната половина от страната, за кратко дъжд и сняг ще превали в Предбалкана и в Добруджа. Следобед ще има превалявания в Пирин и в Рила Вероятността за валежи е 70 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 7 до 2 градуса, в Добруджа и западните полета до 0, 1 градуса. Предиобед ще се задържи облачно над цялата страна. Дъжд и сняг ще превали за кратко в Предбалкана и в Добруджа, а в Стара планина ще вали пролетен сняг. Следобед в Северна България дъждовете ще спират, а на запад ще превалява. През нощта валежите ще спират.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от север. По високите части на планините ще духат засилени ветрове от северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, в югозападните райони 18 градуса, а по Черноморието до 9 – 10 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...