Кой чупи детските площадки в Брезник и може ли Общината да се справи със зулумите – СНИМКИ

Състоянието на детските площадки на Брезник са отражение на маниерите на част от живеещите в града. През определен период от време Община Брезник, която е стопанин на тези пространства, се налага да ремонтира съоръжения и прилежащи елементи, предаде репортер на Zapadno.com.

На определени места из града са изградени съоръжения за игра на децата, а в квартал “Могилица” има и фитнес уреди на открито. Наскоро е ремонтирана детската площадка на улица “Цвета Лумбарова”, която се намира около реката, където всяка година се спасява Богоявленския кръст. Подмяна на ограда, засипване с пясък, обновяване на съоръжения за игра, ремонтиране на пейки и поставяне на нови кошчета за боклук са направените от стопанина на площадката – Община Брезник. Посадено е ново дръвче, за което надеждата е да се прихване, ако не бъде счупено както предишните засадени.

Съоръженията за игра на улица “Цвета Лумаброва” са поставени по програма преди около 7 – 8 години. Няколко пъти вече площадката се ремонтира. Дейности по възстановяване на елементи се извършват и на детската площадка и открития фитнес в квартал “Могилица”. От общинската администрация коментираха, че там отново ще се поставят информационни табели за съоръженията, тъй като досегашните отново са счупени. Кошчетата боклук на тази площадка са огънати от ритници. Според чиновниците тези злонамерени прояви се извършват от младежи, а не от деца или възрастни.

Разгледайте снимки преди и сега на детската площадка на улица “Цвета Лумбарова”, както и на детската площадка в квартал “Могилица”:

В публикацията са използвани снимки от Община Брезник и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...