Единственият личен лекар в Трън да бъде обявен за почетен гражданин през тази година искат трънчани

Обявяването за почетен гражданин на град Трън на единственият общопрактикуващ лекар на територията на общината доктор Лиляна Тодорова отново е на дневен ред, предаде репортер на Zapadno.com.

Удостояването със званието “почетен граждани на Трън” на единствения личен лекар не се случи през 2023 година, въпреки входираното тогава до кмета на община Трън и Общински съвет-Трън предложение от Анита Гълъбова, Борислава Цонева, Стефан Георгиев и Цветана Маркова. Сега въпросът отново се повдига от група трънчани и на провелата се на 29 февруари сесия на Общински съвет-Трън става ясно за това. На заседанието трънчанката Анита Гълъбова е казала, че група граждани внасят предложението и искат тази година доктор Тодорова да стане почетен гражданин на град Трън. “Това е решение на Общинския съвет. Ние ще го предложиме и ако го приемат няма проблем”, отговаря кметът на Трън Цветислава Цветкова.

От 2 години доктор Лиляна Тодорова е единственият общопрактикуващ лекар на територията на община Трън. През 2022 година вторият дългогодишен личен лекар в пограничната община се отказа да работи на обща практика и продължи реализацията си в друга сфера на здравеопазването. Така всички около 4 хиляди души на община Трън разчитат на един личен лекар, който продължава да лекува хората, въпреки че е на близо 80 години.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...