В неделя времето ще се затопля, облаците временно ще намаляват, но следобед от северозапад отново ще се заоблачи

В неделя се затопля с валежи предимно от дъжд в западните части. Вероятността за валежи е 70 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 8 до 3 градуса. Предиобед ще бъде облачно над източните и западните райони. Следобед след временно намаление на облаците от северозапад ще се заоблачи и в Западна България ще превали.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от северозапад. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса, в югозападните райони 17 – 18 градуса, а по Черноморието до 10 – 12 градуса.

Времето в Европа

Над Централна Европа валежите ще бъдат често явление, слънчево ще бъде в Западното Средиземноморие и на север над Русия. Дъждовете ще напускат Балканите, но за кратко. Интензивни дъждове и силни ветрове се очакват в страните около Алпите и в южните части от Швеция и Норвегия. В България температурите ще бъдат пролетни, с превалявания през почивните дни в планините Рила и Пирин.

Времето през следващите дни

В неделя ще се затопля и с валежи предимно от дъжд в западните и централни части. В понеделник и във вторник ще се затопля с мъгли в ниските места и разкъсани облаци над планините. В сряда с краткотрайни валежи следобед ще настъпи астрономическата пролет. В четвъртък ще бъде облачно и дъждовно с по-интензивни валежи в Северна и в Източна България, с дневни температури от 11 до 16 градуса. В петък предиобед на изток ще има облаци, а на запад слънце. Следобед от запад ще преминат дъждовни облаци.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...