Астрономическата пролет ще настъпи в България със захлаждане, с временнни прекъсвания ще вали дъжд в източните райони, а в Добруджа дъжд и сняг

smart

В сряда ще настъпи астрономическата пролет със захлаждане и с краткотрайни валежи в Добруджа в следобедните часове. Вероятността за валежи е 90 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 8 до 3 градуса, в Добруджа отрицателни: -1, 0 градуса. През целия ден облачността ще бъде значителна, по-плътна над северните райони. С временнни прекъсвания ще вали дъжд в източните райони, в Добруджа дъжд и сняг.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от север. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 11 до 15 градуса, в Добруджа до 8 градуса, а по Черноморието до 11 – 12 градуса.

Времето в Европа

Студеният въздух над северните части от континента има зелена светлина за преместване на юг и през централните и източни райони достигна и до Балканите. Над Украйна ще вали сняг, а над западноевропейските страни и около Северно море дъждове, придружени от силни ветрове. В България в Добруджа и в Предбалкана ще вали дъжд и сняг.

Времето през следващите дни

В четвъртък се очакват валежи в Източна България с дневни температури от 11 до 16 градуса, на юг до 18 -19 градуса. В петък ще бъде облачно с валежи, по-интензивни в западните райони. В събота в ниските места ще се образуват мъгли, а в планините ще бъде слънчево. В неделя ще бъде ветровито с чувствително затопляне.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...