Брезнишката гимназия кандидатства с проект “Природата в една човешка длан” по Националната кампания „Чиста околна среда“

Общо 2 176 са проектите, с които Общини, кметства, кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси кандидатстват за финансиране по Националната кампания „Чиста околна среда“, предаде репортер на Zapadno.com.

Управителният съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда е приел да бъдат отпуснати средства в размер до 3 500 000 лева общо за провеждане на Национален конкурс „Чиста околна среда – 2024 година” за най-оригинален и екологично познавателен проект на тема „Обичам природата и аз участвам”. Крайният срок за изпълнение дейностите по одобрените проекти – за общини и кметства до края на месец ноември 2024 година, а за училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси до края на месец октомври 2024 година, уточняват от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Предстои класиране на входираните проекти, като в него няма да бъдат включвани проекти на кметства, кметски наместничества, райони на общини, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси, които са получили финансиране в Националната кампания „Чиста околна среда“ през 2022 година и 2023 година.

Средно училище “Васил Левски” в град Брезник е входирало проект с наименование “Природата в една човешка длан”. За реализирането му са необходими 7 500 лева. Това е максималната сума, за която училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси могат да кандидатстват. Проектът на брезнишката гимназия е входиран на 20 февруари.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...