Водата в трънското село Слишовци спря от няколко дни, екип на ВиК-Трън ще работи по отстраняване на проблема след спиране на дъжда

От няколко дни от чешмите в трънското село Слишовци не тече вода, сигнализираха до Zapadno.com хора с имоти в населеното място.

Водата спряла в края на миналата седмица и към днешна дата все още не тече. Екипи на ВиК-Трън са работили по възстановяване на водоподаването, но все още не са успели да отстранят проблема. Вода от водоизточника тече към селото, но не достига до Слишовци.

Проблемът е в отсечка от водопровода с дължина около 600 – 700 метра. Вероятната причина е запушване с водорасли. От ВиК-Трън ще продължат работа след като дъждът, който вали в момента, спре, поясни за Zapadno.com кметският наместник на селата Слишовци, Стрезимировци, Бохова, Реяновци и Джинчовци Борис Петков. В селото са около 10 човека, но през почивните дни и топлите месеци броят на хората в Слишовци се увеличава.

По-голямата част от всичките 52 населени места на община Трън при аварии разчитат на ВиК-Трън или ВиК-Брезник. В списъка са селата: Бераинци, Бохова, Бусинци, Врабча, Вукан, Глоговица, Главановци, Джинчовци, Дълга Лука, Ездимирци, Еловица, Ерул, Забел, Зелениград, Кожинци, Костуринци, Ломница, Милославци, Мрамор, Мракетинци, Насалевци, Парамун, Радово, Рани луг, Реяновци, Слишовци, Стайчовци, Стрезимировци, Туроковци, Филиповци и Ярловци.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...