Бивш член на Изпълнителното бюро на БСП пристига в Трън, за да представи книги и говори за политика

С любезното съдействие на издателство “Изток-Запад” и лично на директора му Любен Козарев, доцент Валентин Вацев ще гостува в Трън на 22 март тази година, съобщава издателство “Евразия“.

От 12 часа в зала “ЕкоМилк” на читалището доцент Вацев ще представи книгите си и ще говори за възможните сценарии за решаване на най-голямата геополитическа криза след Втората световна война, която заплашва с унищожаване не само човешката цивилизация, но и живота на Земята.

Доцент Валентин Вацев е един от най-изявените български геополитически анализатори, представител на школата на рационалния реализъм в политологията. Завършил е Философско-историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, след което работи в катедрата по Философия на “Института по марксизъм-ленинизъм” към Академията за обществени науки и социално управление при Централния комитет на БКП. До 1997 година е член на Изпълнителното бюро на БСП. През 2012 година защитава докторска дисертация по философия на тема “Кризата на класическия разум (от факти към събития)”. Повлиян е от световно известни философи и мислители като Илиенков, Мамардашвили, Пятигорски, Ноам Чомски и професор Миършаймър, уточняват от издателство “Евразия”.

Преподава европеистика, геополитика и философия в Европейския колеж и други университети. Автор е на философски и политически изследвания, студии и книги, най-популярните от които са “Актуалността на миналото”, “Хроники на безвремието” и “Третата национална канастрофа”, издадени от издателство “Изток-Запад”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...