Деца и ученици ще залесяват в детската градина и училището на Брезник през “Седмицата на гората” с помощта на горски служители

Няколко мероприятия са предвидени за “Седмицата на гората” в Брезник, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

Традиционно седмицата, посветена на гората, се провежда в първите седем дни на месец април. През първата седмица на месеца е предвидено залесяване с участие на ученици от средно училище „Васил Левски“ в град Брезник. Залесяването ще се проведе в двора на училището с участието на служители на “Държавно горско стопанство-Брезник”.

Залесяване с участие на деца от детска градина „Брезица“ в град Брезник също ще се случи в “Седмицата на гората”. Децата, заедно с горски служители, ще залесяват в двора на детската градина.

Предвидено е почистване и подрязване на дървета и храсти в двора на административната сграда на териториално поделение „Държавно горско стопанство-Брезник“ и около сградата на ловна хижа „Старият яз“ от служители на стопанството.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...