Социален работник в Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Перник с награда за това, че работи с отдаденост на професията

Красимира Василева от Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Перник бе наградена на церемонията „Социален работник на годината ‘2023“, от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане.

Красимира Василева бе номинирана от колегите си от Агенция за социално подпомагане и получи награда на официална церемония в град София. Тя се организира за пръв път от Агенцията за социално подпомагане. Отличието й  бе връчено от главния секретар на Агенцията за социално подпомагане Надежда Николова.

Красимира Василева е главен експерт в отдел „Социална закрила“ на Регионална дирекция за “Социално подпомагане“-Перник. Тя е от хората, за които професията е кауза и призвание. Преминала през различните нива в системата, обогатявайки опита си и като управител на Домашен социален патронаж, тя се е утвърдила като един от водещите специалисти в социалната сфера в областта. Ценен и уважаван колега от екипа в Регионална дирекция “Социално подпомагане”, а и от партньорските организации.

Церемонията по награждаването се проведе на 19 март по случай   Световния ден на социалната работа. Като домакин на празника изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане доктор Надя Танева откри събитието с вълнуващо слово. Тя подчерта, че социалната работа е уникална и индивидуална – тя е изкуство. Доктор Надя Танева пожела на колегите си да са все така всеотдайни, да се чувстват щастливи и удовлетворени от постигнатите успехи, защото са избрали професия, отдадена на другите. Да мечтаят и да продължават да носят тази кауза в сърцата си, създавайки увереност и сигурност у всеки човек, пожела още изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане.

Приветствие произнесе министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Тя отбеляза, че издигането на авторитета на социалните работници е сред основните приоритети на социалното министерство.

Гости на събитието бяха заместник-министърът на труда и социалната политика Николай Найденов, депутати от парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, представителят на УНИЦЕФ за България Кристин Де Бройн, директорът на Главна дирекция „Национална полиция” главен комисар Атанас Илков, ръководители на множество агенции, представители на синдикатите и много други.

Снимка: Агенция за социално подпомагане

Виж също...

Loading...