Благотворителен концерт в Брезник ще подпомага лечението на момче със заболяване, а брезнишките съветници одобриха 1 000 лева еднократна помощ

Благотворителен концерт за подпомагане лечението на момче от град Брезник ще се проведе на 31 март в народно читалище “Просвещение-1870”, съобщи за Zapadno.com пастор Иван от Евангелска църква “Светлина и живот”.

Наскоро на момчето е открит гигантски тумор на трети и четвърти прешлен. За операцията и възстановяването след нея са необходими средства, които са непосилни за семейството на младия брезничанин. От Евангелска църква “Светлина и живот” съдействат за събиране на средства за лечението на момчето. В акцията са се включили и хора от чужбина, поясни пастор Иван.

Благотворителният концерт ще започне в 14:30 часа на 31 март в читалището на Брезник. Входът ще е свободен. На влизане в читалището ще бъдат поставени дарителски кутии, в които желаещите да помогнат, могат да отделят от собствените си средства за лечението на момчето. В програмата на концерта ще бъдат представени Евангелски песни.

По-рано днес се състоя редовно заседание на Общински съвет-Брезник. На сесията общинските съветници взеха решение за отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 1 000 лева за лечението на младия брезничанин. Към решението има анекс за предварително изпълнение предвид обстоятелствата от спешно лечение.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...