Брезнишката фирма “Нивел Строй” продължава ремонт на участък от пътя Сливница – Брезник след отстраняване на пропуски в техническия проект

Има ли забавяне на ремонта на пътя между общините Брезник и Сливница? Има ли закъснение в срока за изпълнение на ремонта, който според плана трябва да е завършен до края на 2024 година? С тези и други въпроси Zapadno.com се обърна към пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Повод за отправяне на въпросите беше гражданското недоволство на хора от община Сливница, които наскоро поканиха телевизионен екип на NOVA. Хората недоволстват от спрените ремонтни дейности и създадените покрай тази ситуации неудобства и възникнали проблеми в имотите им. Основният ремонт на третокласен път 811 в участъка от град Сливница до село Ракита трябва да бъде завършен до края на 2024 година. Строително-монтажните работи на близо 19 километра от пътя са разделени на два участъка. Първият е с дължина 11 километра и 520 метра и е от град Сливница до село Гургулят, а вторият е с дължина 7 километра и 450 метра и е от село Гургулят до границата с област Перник, близо 3 километра след село Ракита.

Оказва се, че през зимните месеци ремонтът на третокласен път 811 Сливница – Гълъбовци – Ракита се извършва с намалени темпове поради метеорологични условия. При работата на обекта са установени пропуски в техническия проект, които са причина за забавяне в изпълнението на строително-монтажните работи в отсечката Сливница – Гълъбовци, между 9-и и 21-и километър, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

В момента се работи по препроектиране на мостови съоръжения по трасето и на нови канали, съобразени с бъдещия воден цикъл на град Сливница. Очаква се проектирането да завърши в рамките на около 3 месеца, след което ще продължат строително-монтажните работи на обекта от фирма „Нивел Строй“, с която Агенция “Пътна инфраструктура” има договор след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки.

Обновяването на участъка от 21-и до 28-и километър се изпълнява в предвидените срокове. Темповете на строително-монтажните дейности на обекта ще се ускорят с подобряване на метеорологичните условия в новия строителен сезон. До момента са изградени водопроводите, по-голямата част от водостоците, обновен е мостът над река Сливнишка и част от локалните ремонти по трасето, добавиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...