Над 2 хиляди кебапчета и кюфтета за Тодоровден в Бегуновци са подготвили скараджии – СНИМКИ

Над 2 000 кебапчета и кюфтета са подготвили скараджиите за посетители и участници на празника Тодоровден в брезнишкото село Бегуновци, предаде репортер на Zapadno.com.

На ливадите край бившето ТКЗС на селото са разпънати шатри със скари, палачинки и батут за деца. Търговците са само местни и предлагат кебапчета, кюфтета, салати, люти чушки, палачинки и разнообразни напитки. Скарите са две, а главните скараджии на тях са Райчо и Димитър. Двете скари са в готовност да предложат близо 2 200 кюфтета и кебапчета. Цената им за брой е 2 лева и 50 стотинки. За удобство на посетителите са поставени пейки, маси и столове на ливадите. Поставени са и бали със сено, на които хората също седят.

Около сцената, където ще се проведат състезанията с коне, са поставени заградителни ленти. Обособен е и паркинг за автомобили. Докарани са и две химически тоалетни.

Празникът беше открит с богата фолклорна програма, в която ще вземат участие народната певица Алиша от Смолян, гайдарят Станимир Хайдушки от Мадан и фолклорен ансамбъл “Дивля” от София. В 13:30 часа ще бъде извършен водосвет и освещаване на участниците, след което състезанията ще бъдат открити.

Честването му в Бегуновци е съвместна инициатива между Община Брезник, кметството на селото и местното народно читалище “Просвета-1922”.

Разгледайте снимки от скарите и атмосферата на Тодоровден в село Бегуновци:

Виж също...

Loading...