Топло и ветровито ще е в неделя, следобед със заоблачаване от запад и валежи в Югозападна България късно през нощта

В неделя ще бъде ветровито и топло за сезона. От запад ще се заоблачи, а късно следобед и през нощта ще завали дъжд в Югозападна България. Вероятността за валежи е 60 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 5 до 0 градуса. Над страната от запад на изток ще премине бързо облачна вълна, без валежи. Следобед повече облаци ще има над западните райони. По-късно през нощта в Югозападна България ще започнат валежи.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от запад-северозапад. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса, в североизточните райони до 23 градуса, а по Черноморието до 12 – 14 градуса.

Времето в Европа

Студеният въздух над северните части от континента заема западната половина от Европа, а над източните части се осъществява за кратко пренос на по-топъл въздух, включително и на Балканите. Над Прибалтика и в северните части от Русия ще вали сняг, а дъжд, придружен от силни ветрове ще вали в Германия и Франция. Над Северна Италия се заражда циклон, който се насочва към Балканите и през следващите дни ще донесе у нас валежи и захлаждане.

Времето през следващите дни

В понеделник ще започне захлаждане с дъжд, интензивен в южните и в източните райони, в планините мокър сняг. Във вторник валежите ще спират, ще има повече слънце, с ново заоблачаване от запад. В сряда ще превалява дъжд, постепенно ще се затопля.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...