В понеделник ще вали дъжд с по-интензивни валежи в северозападните райони, Централната Дунавска равнина и в Добруджа

В понеделник ще вали дъжд, интензивен в северозападните райони, Централната Дунавска равнина и в Добруджа, а в планините мокър сняг. Вероятността за валежи е 60 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 10 до 5 градуса, в западните полета до 2 градуса. Над страната от запад на изток ще премине бързо облачна вълна, с валежи и захлаждане. Ще вали дъжд, предиобед интензивен в югозападните райони, в Централната Дунавска равнина, а следобед в Добруджа и по Черноморското ни крайбрежие. В централните части на Дунавската равнина се очакват количества до 30 литра на квадратен метър, в Тракия и по Черноморието до 10 литра на квадратен метър, в Софийското поле до 8 литра на квадратен метър. В планините, над 1800 метра надморска височина ще вали мокър сняг, с очаквана нова снежна покривка от 5 до 15 сантиметра. Следобед повече облаци ще има над източните райони. По-късно през нощта от запад на изток валежите ще спират.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от запад-северозапад. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса, в североизточните райони до 8 градуса, а по Черноморието до 13 – 15 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...