В сряда денят ще започне със значителна облачност над страната и дъждове над централните и източните райони, следобед ще има слънчеви часове

В сряда ще превалява дъжд, по-съществено предиобед в централните и в източните райони. Вероятността за валежи е 60 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 9 до 4 градуса. Денят ще започне със значителна облачност над страната и дъждове над централните и източните райони. Предиобед валежите постепенно ще спират и облаците от запад на изток ще намаляват. Следобед ще има слънчеви часове, като късно следобед отново ще се заоблачи. След полунощ в района на Сандански ще превали.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от запад-югозапад. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от югозапад със скорости до 35 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, в района на Русе до 19 градуса, а по Черноморието до 14 – 17 градуса.

Времето в Европа

Студеният въздух над западните части от континента заема централните и югоизточни тертории и обхваща, макар и за кратко и Балканите. Във височина ще се пренасят по-топли въздушни маси. Валежите над Балканите се изнасят над Черноморския регион. В Прибалтика и в северните части от Русия ще вали сняг, а дъжд, придружен от силни ветрове ще вали в Германия и Франция.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще премине бързо атмосферно смущение, ще прегърми в района на Сандански и в Странджа. В петък нова облачна вълна от запад ще премине над България, без валежи. В събота и в неделя чувствително ще се затопли, с температури минаващи 20-градусовата температурна граница.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...