Жители на трънско село поставиха пред полицейски инспектори въпроса с препускащи автомобили през населеното място

От началото на 2024 година полицейски екипи са посетили 33 села в община Трън с цел противодействие на конвенционалната престъпност, предаде репортер на Zapadno.com.

За последните няколко месеца от полицейски инспектори са посетени трънските села: Бераинци, Радово, Вукан, Туроковци, Забел, Зелениград, Ярловци, Главановци, Насалевци, Слишовци, Стрезимировци, Бохова, Мрамор, Кожинци, Горочевци, Студен извор, Костуринци, Еловица, Стайчовци, Горна Мелна, Долна Мелна, Шипковица, Дълга лука, Лева река, Неделково, Лялинци, Парамун, Мракетинци, Филиповци, Бутроинци, Велиново, Глоговица и Милкьовци. Тази седмица е предвидено да бъдат посетени селата Врабча, Ездимирци и Банкя.

По време на срещите между полицейски инспектори и местни хора единствено в село Неделково е повдигнат въпрос, свързан с поставянето на ограничители по главния път. Според хора по главния път през населеното място шофьори преминават с автомобили бързо и над ограничението на скоростта. Темата за поставяне на ограничители за скоростта в Неделково не е от компетенцията на полицията, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник. Задължението за проектиране на ограничителите за скорост е на общинската администрация в Трън. Прочетете още по темата в публикацията: В трънски села все още очакват “легнали полицаи”, а Община Трън пък чака ремонт на главния път през населените места.

В останалите населени места, които са посетени от полицаи от началото на годината, хората не са поставили никакви проблеми. Кметските наместници на селата и кметът на Филиповци имат комункация с полицията и могат да осъществят бърза връзка, ако се налага.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...