За първи път в област Перник: Прясно краве мляко от Слаковци се сипва от млекомати – ВИДЕО+СНИМКИ

За първи път в област Перник се поставят млекомати. Инвестицията е на кравефермата на фирма “Дива” ООД в брезнишкото село Слаковци, предаде репортер на Zapadno.com.

Млекоматите са машини, които работят на принципа на вендинг машините за напитки и пакетирани храни. Голямата и съществена разлика е, че млекоматите на фермата в Слаковци предлагат прясно сурово краве мляко, а не пастьоризирано такова. Наскоро са поставени два такива до магазините за хранителни стоки “Ярджиловци” в пернишкото село Ярджиловци и “Вучко” в град Батановци. Предстои поставянето на още млекомати и на други точки в региона. От петък млекомат ще има и на магазин “Хъшове” в Радомир.

Кравефермата на фирма “Дива” в село Слаковци работи от 2004 година и се развива като семеен бизнес, който пък има над 30-годишна история. Във фермата се отглеждат черношарени крави с млечно направление. Млякото се предлага единствено на българския пазар. Най-новата инвестиция на фирмата са млекоматите, които предлагат сурово краве мляко с масленост 4 – 4,5 %. “В случая това е една машина, която е хладилник. Вътре има система за охлаждане, система за разбъркване, система за дезинфекция. Принципът е прост – слагате пари, има едно място за слагане на бутилката. Натискате бутон. Тя пуска мляко, което е ограничено на всеки един литър”, каза Йордан Димитров от фирма “Дива”. Той уточни, че млякото е чисто сурово, издоено директно от кравите и се сменя на машините през ден, за да се гарантира качеството му.

Млекоматите работят единствено с всякакъв вид монети (дребни и по-едри), но не връщат ресто, нито приемат банкноти. В магазините, където са поставени машините, срещу допълнително заплащане се предлагат празни бутилки за пълнене на млякото, но всеки желаещ клиент може да си постави своя бутилка на машината за пълнене. Един литър мляко струва 3 лева. Подробности за новите локации на млекоматите и самия продукт, който предлагат, може да научите на Фейсбук страницата Млекомати.

Вижте във видеото как се работи с млекоматите на фирма “Дива” (aко четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Разгледайте снимки на първите млекомати в област Перник:

Снимки: Млекомати

Виж също...

Loading...