Първокласниците в общините Брезник и Трън ще стават инспектори по коланите преди лятната ваканция

До края на настоящата учебна 2023/2024 година всички първокласници в област Перник ще бъдат обхванати от започналата днес инициатива “Инспектори по коланите”, предаде репортер на Zapadno.com.

Инициативата се организира от Областна дирекция на МВР-Перник и под формата на беседи първокласниците се възпитават на отговорност по време на движението в автомобил. “От сега нататък искаме всеки първи клас в област Перник да ги направим инспектори по коланите, защото след 10 години те вече ще бъдат водачи и ще са изградили своите навици как да се возят на задните седалки. На определена възраст – на предните седалки. А вече като придобият възраст и сами да станат шофьори”, каза началникът на отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Перник комисар Йордан Дундаков.

В беседите, които се провеждат в училищата, се включват полицаи, показва се презентация и накрая се подаряват значки “Инспектор по коланите”. Графикът за провеждане на инициативата в училищата в общините Брезник и Трън предстои да бъде уточнен, но със сигурност беседите ще се проведат преди лятната ваканция.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...