Шампионът-коневъд от Брезник Петър Кръстев: Зад успеха стоят много тренировки и без никакъв бой по конете

Много тренировки и никакво прилагане на бой срещу коня. Това са важните фактори, които стоят зад успеха на добрия коневъд. В това е убеден Петър Кръстев от Брезник, който за поредна година е сред първенците на състезанията по случай Тодоровден, предаде репортер на Zapadno.com.

Брезничанинът се занимава с коневъдство от дете, но не наследствено, а по самоинициатива. Неведнъж е печелил кушии в област Перник, а зад успеха стоят две важни правила. “Формулата за успеха е повече да се тренират конете. Конят не трябва да се бие и да му слага тел в устата при теглене, за да му тече кръв и да се тормози”, каза Петър Кръстев.

На състезанията за Тодоровден в брезнишкото село Бегуновци, които се организираха на 23 март, Петър Кръстев и конят му Дени спечелиха първо място в категорията по теглене на шейна с тежести над 600 килограма. Конят Дени успя да достигне изтегляне на тегло 1 250 килограма и така стана първенец в тази категория. Животното тежи близо 700 килограма и е добре обгрижвано от неговия собственик. Прочетете още по темата в публикацията: Тодоровден в Бегуновци ‘2024: Буйни коне, много емоции и добра организация белязаха празника – СНИМКИ.

Виж също...

Loading...