Хора в трънското село Парамун стяга чистка на гробищата, но ще очакват помощ и техника от Община Трън

Жители на трънското село Парамун се организират да почистят гробищния парк към населеното място. Това съобщи общинският съветник Ташко Минков на провелата се вчера сесия на Общински съвет-Трън.

Съветникът постави въпроса пред ръководството на Община Трън с питането дали общинската администрация може да изпрати багер, който да съдейства за почистването. “Понеже гробищният им парк е в много лошо състояние и са решили да си направят организация в съботен ден, сега пролетта, за почистване на гробищния парк. И помолиха да попитам дали Общината ще може да помогне евентуално с още някой човек и багер. Да се направи и пътят”, каза Ташко Минков. Той поясни, че пътят до гробищата на Парамун бил в лошо състояние.

Кметът на община Трън Цветислава Цветкова отговори, че администрацията ще съдейства за почистването на гробищния парк. Освен това Община Трън очаква знак от хора от село Неделково, които също ще се организират за почистване в населеното място. Предстои съгласуване между местни от двете села и общинската администрация, за да се изпратят от Трън хора и багер.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...