Ще се плаща ли за паркинг на Ждрелото на река Ерма? Това обмислят туристическа организация и местната власт

Неформална среща между представители на местната власт на Трън и туристическа организация се е състояла във втората седмица на месец март, предаде репортер на Zapadno.com.

На срещата се е дискутирала тема, свързана с паркирането на автомобили на Ждрелото на река Ерма край Трън. Предложено е било паркирането да бъде платено, а не както досега – безплатно. На срещата е присъствал и председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев, който отбеляза, че това е на етап идея. Първо трябва да се промени Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. “По принцип кметът евентуално ще направи предложение за изменение на Наредбата, за да имаме основание да събираме пари. За Бусинци не е коментиран паркингът. Там е по-слаба посещаемост и не е проблем”, каза за Zapadno.com Бойчо Харалампиев.

Паркингът на Ждрелото на река Ерма, който евентуално би могъл да се ползва като място за платен престой, се намира до бившия мотел “Ждрелото”. Имотът, на който е изграден паркингът, е собственост на Агенция “Митници”. “Имаме кореспонденция с тях, но засега нямаме още нищо. Има ги тези идеи, но не са приети официално”, каза още председателят на Общинския съвет в Трън.

Проблемът с паркирането на автомобили на самия парк “Ждрелото” край река Ерма и природната забележителност е от години. Често посетители паркират автомобилите си непосредствено до изградените барбекюта и други съоръжения на парка. За да достигнат до тях посетители преминават през частен имот и именно поради тази причина са изградени стълби в другия край на парка. Преди 4 години на входа на частния имот беше закачена тел със забранителни надписи срещу преминаването на посетители. Прочетете още по темата в публикацията: Забранителни надписи посрещат туристи на Ждрелото на река Ерма.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...