В неделя времето ще се задържи топло с максимални температури до 30 градуса, по Черноморието малко по-ниски

В неделя ще се задържи топло за сезона с разкъсани облаци следобед, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 14 до 8 градуса, по Черноморското крайбрежие 11 – 9 градуса. Предиобед ще бъде слънчево. Следобед ще има разкъсана облачност, с увеличение от запад, значителна над планините от западните части от страната.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от югоизток. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от юг със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъде от 24 до 29 градуса, в Добруджа до 30 градуса, а по Черноморието до 17 – 18 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите бързо от запад на изток ще преминават облачни ситеми, които ще направляват топли и сухи въздушни маси от юг. Динамично време с валежи и силни ветрове ще бъде в Португалия, в Испания и в Южна Франция. В северните части от Русия ще вали дъжд и сняг.

Времето през следващите дни

В неделя чувствително ще се затопли, с температури минаващи 20-градусовата температурна граница. Понеделник ще бъде последният от поредицета топли дни с високи за сезона температури. Във вторник по-влажен въздух от запад ще донесе валежи, главно в Северна България. В сряда сутринта ще вали в източната половина от страната, а следобед валежите ще спират. В планините над 2500 метра температурите ще бъдат положителни и ще вали дъжд и сняг.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...