Полицията и Църногорският манастир направиха молитва за безопасно шофиране за младите шофьори, които от първия път взимат книжки – СНИМКИ

Областна дирекция на МВР-Перник и Църногорският манастир “Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци обединиха усилия около съвместна инициатива, насочена към младите шофьори, предаде репортер на Zapadno.com.

На малки листчета е изписана молитва за безопасно шофиране, която ще се подарява на всички млади шофьори, които са взели изпитите си по кормуване от първия път. Тъй като сега стартира мото сезона, заедно с диплянки с призиви, молитвите ще се подаряват и на младите мотористи. Молитвата е избрана от Църногорския манастир. “Аз предложих да ми дадат молитва, иначе идеята ми е много стара. Сега я реализираме в Перник. С големината на шофьорска книжка е, за да може винаги да е заедно с нея. Знаеме колко горе-долу са младите водачи на година, така че за всеки ще има по една”, каза началникът на отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Перник комисар Йордан Дундаков.

Икона на свети Христофор, който е покровител на шофьорите, е изобразена на една от страните на молитвата за безопасно шофиране.

Разгледайте снимки от молитвата за безопасно шофиране:

Виж също...

Loading...