В сряда валежите ще спират, през деня облачността ще се увеличава от запад, предимно от средния етаж

В сряда валежите ще спират. Вероятността за валежи е 20 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 10 до 4 градуса, по Черноморското крайбрежие 10 – 12 градуса. Сутринта ще има повече облаци над Черноморското крайбрежие. Слабо ще превали в югоизточните райони. През деня облаците ще се увеличават от запад, предимно от средния етаж.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 30 километра в час, от запад-югоизток. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от югозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 19 до 23 градуса, а по Черноморието до 21 – 22 градуса.

Времето в Европа

Два циклона ще завихрят дъждовни облаци над Европа, като единият е над централните територии от континента, а другият е над Русия. Плътни облачни системи от запад ще преминават една след друга над Балканите, като валежите ще бъдат често явление в планините. По-съществени дъждове ще валят в Полша, Чехия и в Австрия, а в западните части от Европейска Русия валежте ще бъдат смесени – от дъжд и сняг.

Времето през следващите дни

Във вторник по-влажен въздух от запад ще донесе валежи с летен характер главно в Северна България. В сряда валежите ще спират. В четвъртък ще превалява в югозопадните райони, ще прегърми слабо. В петък ще има повече слънце, ще превали в източната половина от страната. Събота и в неделя ще е топло с повече слънце, с дневни температури от 25 до 30 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...