Пожарът в Брезнишко гори между селата Долни Романци и Горни Романци, вятър затруднява гасенето на пламъците

Продължава гасенето на пожара, който гори в Брезнишко, предаде репортер на Zapadno.com.

“Не знам дали знаете за пожара в село Горни и Долни Романци, който гори от обяд и никой не гаси. Вече стига над къщите и се вижда от балконите. Молим за съдействие, никой нищо не предприема, казват ни, че знаят от пожарната и има кола, но от Долни Романци за три часа стигна в Горни”, писа късно снощи до Zapadno.com Полина Георгиева.

На място са два екипа на Районна служба “Пожарна безопасност и защита”-Брезник. По-рано е бил и екип от “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник, но той се е прибрал. Вторият екип пожарникари от Брезник е сформиран от свободни служители. Ръководството на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита”-Перник също е на място. Пожарът вече е обхванал част от гората. Към момента няма засегнати жилищни сгради, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Горят сухи треви и храсти между брезнишките села Долни Романци и Горни Романци. В потушаването му участват и служители на “Държавно горско стопанство-Брезник”. Вятър в района затруднява гасенето на пламъците.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности по темата!

Снимка: “Държавно горско стопанство-Брезник” – архив

Виж също...

Loading...