Пожарът между брезнишките села Долни Романци и Горни Романци е погасен късно снощи, 30 декара общинска гора изгоря

Пожарът между брезнишките села Долни Романци и Горни Романци е погасен снощи към 21:30 часа, съобщиха от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Пламъците се разразили на 1 април, а сигнал за пожара е бил получен в Оперативния център на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита”-Перник в 14:57 часа същия ден. Прочетете още по темата в публикацията: Пожарът в Брезнишко е локализиран, обхванал е над 400 декара площи – ВИДЕО+СНИМКИ.

Вчера на мястото на произшествието са били изпратени 5-ма служители от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник, служители на “Държавно горско стопанство-Брезник” и 2-ма доброволци, които са местни жители. Площта на пожара е 440 декара сухи треви и храсти и 30 декара борова гора общинска собственост. Пожарът е погасен към 21:30 часа.

От пожарната отново напомнят на гражданите, че е абсолютно забранено паленето на сухи треви и храсти. Почви винаги в такива случаи пожарите се разрастват и се стига до изпепеляване на гори, къщи и стопански сгради, каквито са случаите през последните дни, добавиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Снимка: “Държавно горско стопанство-Брезник”

Виж също...

Loading...