Нова къщичка за птици в детска градина “Брезица” ще възпитава децата за гриж към околната среда

Трета къщичка на дърво в двора на детска градина “Брезица” в осигурява храна за птиците в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Къщичката е подарък от Регионална дирекция по горите-Кюстендил, която на 29 март се включи заедно със служители на “Държавно горско стопанство-Брезник” и Югозападно държавно предприятие в мероприятия в детската градина, посветени на “Седмицата на гората”. Децата бяха приятно изненадани от експерт от Регионална дирекция по горите-Кюстендил, който им подари къщичка за птици и я закачи на едно от дърветата в двора.

Това е третата къщичка за птици в детската градина. Децата ще се грижат за осигуряването на храна, която възрастните ще слагат, тъй като къщичката е нависоко, поясни за Zapadno.com директорът на “Брезица” Емилия Алексова.

Втора година децата в детската градина се учат на еко съзнание и толерантност по линия на инициативата “Мост към добрината”. Препокаване на земя, осигуряване на храна за птиците и други подобни задачи спомагат за възпитанието на децата за грижа към околната среда.

Снимка: Емилия Алексова

Виж също...

Loading...