Проектът за основен ремонт на пътя Стрезимировци – Трън – Брезник – Перник премина първи междинен етап, вторият трябва да се изготви за 50 дни

Първи междинен етап на проекта за ремонт на второкласен път 63 в отсечката Перник – Стрезимировци е приет, предаде репортер на Zapadno.com.

На провелото се по-рано днес заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата се коментира развитието на проекта за ремонт на главния път. През месец март е приет първия междинен етап на проекта. В момента се изработва втори междинен етап, който трябва да е готов до 50 календарни дни. Това поясни директорът на Областно пътно управление-Перник инженер Емилия Ваклинова.

За основен ремонт на пътя, който свързва общините Трън, Брезник и Перник е задвижена процедура. Второкласен път 63 Перник – Стрезимировци не е основно ремонтиран от 40 години. В участъка от Брезник до Мещица са извършени строително-монтажни дейности през 2011 година, а отсечката от Трън до Забел е рехабилитирана през 2012 година по Оперативна програма „Регионално развитие“, поясняват от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...