Сагата с язовир “Слаковци” приключи: Концесионната вноска е увеличена с 20 %, а областният управител смята, че е правилно връщането на докладната

С 20 % е увеличена годишната концесионна вноска по удължения концесионен договор за язовир “Слаковци”. Това се случи след като областният управител на област Перник върна за преразглеждане от Общински съвет-Брезник решение, което брезнишките съветници приеха в края на месец януари тази година, предаде репортер на Zapadno.com.

На 26 януати тази година Решението Общински съвет-Брезник взе решение за удължаване на концесията на язовира с още 80 месеца. Малко повече от 2 седмици след взимането на решението областният управител на област Перник върна документа за ново преразглеждане. Прочетете още по темата в публикациите: Концесията на язовир “Слаковци” предизвика разгорещени дебати на заседание на Общински съвет-Брезник и Прецедент в политиката на Брезник: За първи път от години областната управа връща решение на Общинския съвет.

Върнатото от губернатора решение беше разглеждано и дискутирано на редовно заседание на Общинския съвет в Брезник, което се проведе на 26 февруари. Тогава със 7 гласа “за”, 5 гласа “против” и един “въздържал се”, беше прието препотвърждаване на решението на Общински съвет-Брезник от 26 януари и изменение с допълнение на точка 3. Допълнителната точка е свързана с 20-процентно увеличаване на годишната концесионна вноска по удължения концесионен договор за язовир “Слаковци”. Прочетете още по темата в публикацията: Гореща тема в Брезник: Местни избраници препотвърдиха, че удължават концесията на язовир “Слаковци”, въпреки възражението от областния управител.

Областният управител на област Перник Людмил Веселинов е проверил какво се случва с решението на Общински съвет-Брезник. “Той е прегласувано, като разбира се и коригирана концесионната такса. В неголям размер, но смятам, че все пак е добра стъпка, че върнах решението на Общинския съвет за преразглеждане и анализиране на проблемите, които се съдържаха”, каза за Zapadno.com губернаторът Людмил Веселинов. Областният управител, каза че е върнал решението за преразглеждане по линия на неговата законосъобразност. “Нашите експерти в Областна администрация намериха проблем с това решение на Общинския съвет. Ето защо аз го върнах за преразглеждане. Но благодаря на общинските съветници, че коригираха и таксата за въпросната концесия”, каза още Людмил Веселинов.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...