Полицаи в област Перник раздават над 200 флаера с призив за толерантност към мотористите и всички останали участници в движението

В навечерието на „Мотосезон 2024“ Областна дирекция на МВР-Перник с превантивна инициатива под мотото „Погледни в огледалото“ и „Спаси моторист“. Инициативата е посветена на откриването на „Мотосезон 2024“ и е на ръководството на областната дирекция  след проведена среща с представители на мотоклубове от региона, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Днес доброволци на Младежката организация на БЧК и служители от сектор „Пътна полиция“ раздаваха флаери с мотото на инициативата. Младите червенокръстци призоваваха водачите на моторни превозни средства да спазват правилата за движение, да бъдат внимателни и толерантни към всички участници в движението.

Началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Йордан Дундаков също взе участие в инициативата и апелира за взаимно уважение на пътя и дисциплина. „Ако пернишките мотоклубове участват организирано в откриването на новия мотосезон в столицата на 6 април, ние имаме готовност да ги ескортираме“, заяви комисар Дундаков днес по време на специализираната полицейска операция по метода на „Широкообхватния контрол“.

Акцията ще приключи в края на деня и освен засиления контрол, ще преобладава и превантивния елемент, като част от цялостната визия на дирекцията за опазване живота и здравето на участниците в движението.

Над 200 флаера ще бъдат раздадени в първия ден на кампанията, която ще продължи през целия сезон. Флаерите се раздават от полицаите в област Перник при осъществяването на текущ контрол на пътя.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...