На 7 април ще прегърми в Добруджа и в Тракия, а на запад ще бъде предимно слънчево

В неделя ще прегърми в Добруджа и в Тракия. Вероятността за валежи е 60 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 13 до 9 градуса, по Черноморското крайбрежие до 12 градуса. Предиобед ще има облаци над Черноморието, на запад ще бъде предимно слънчево. Следобед над Черноморското ни крайбрежие и в крайните южни райони ще превали и прегърми.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от север. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса, а по Черноморието до 19 – 20 градуса.

Времето в Европа

Плътни облачни системи от запад ще преминават една след друга, като Балканите остават в периферията на активните атмосферни процеси. Над Балканите от север ще проникне по-влажен въздух и у нас главно в Черноморския регион и в южните райони ще превали. Дъждове, придружени от силни ветрове ще валят в Прибалтика и по Атлантическото крайбрежие.

Времето през следващите дни

В неделя ще прегърми в Добруджа и в Тракия. В понеделник сутринта се очакват краткотрайни мъгли, а през деня ще бъде слънчево. Във вторник и в сряда над Западна България ще има повече облаци, с условия за следобедни превалявания.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...