Отец Николай, който отговаря за една от църквите в Трън: Много често забравяме да благодариме, само искаме, а Господ ни помага

Иконом Николай Пешов, който служи в храм “Свети Николай” в град Трън ще говори за вярата и църквата “Св. Св. Кирил и Методий” в град Костинброд в предаване за религия по БНТ 1, видя Zapadno.com.

Тази неделя предаването “Домът на вярата” по държавната телевизия ще излъчи епизод със събеседник иконом Николай. “Нова работа, нова дейност се започва с Божията помощ. Ние сме немощни, ако Господ не ни помага. Само ние си мислим и въобразяваме, че нещо ние правим. Много често забравяме да благодариме, само искаме. По-малко са тези, които благодарят за всяко Божие благодеяние, което е извършено върху тях”, казва свещеникът в “Домът на вярата”. Предаването ще се излъчи в неделя от 7:15 часа по БНТ 1.

Иконом Николай служи в църквата “Свети Николай” в Трън от 12 години. През месец февруари тази година при обновление на храма след извършен ремонт свещеникът беше отличен с по-висока титла и от протойерей бе офикиран за иконом. Той отговаря за един от храмовете в Костинброд.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...