Семейство от Трън отвори дюнерджийница в града, в която приготвят храната с трънски картофи – СНИМКИ

С Божията помощ всичко се постига. Към тази максима се придържа трънчанинът Методи Иванов, който наскоро е отворил своя дюнерджийница “Дави” в град Трън. В бизнеса му помага неговата съпруга Ани. Семейството е набожно и начинанието среща подкрепа от роднини и приятели, предаде репортер на Zapadno.com.

Дюнерджийницата е единствената такава в града край границата със Сърбия. Отворила е врати съвсем наскоро – на 10 март. Впечатление прави, че над менюто пред заведението е написана сентенцията “Храната прави борбата”. В менюто присъстват дюнери с пилешко и телешко месо, както и бургери и хотдози. Но има една съставка, която отличава приготвената храна в обекта – картофите. На много места, в които се приготвят дюнери, картофите са бланширани за по-голямо удобство на търговците. В дюнерджийницата на семейство Иванови дюнерите, бургерите и хотдозите се приготвят с картофи, които са отгледани в земите на Трънско. Методи Иванов купува картофите от местни картофопроизводители. Това е направило впечатление на клиентите, а редовни такива често си поръчват само картофи. Имало е случаи, в които клиентите искат по-малко месо в дюнера им, сподели с усмивка Методи Иванов.

Заведението за бързо хранене е сбъдната мечта за Методи Иванов, който още от малък искал да развива собствен бизнес. “От малък си мечтая да отворя нещо като закусвалня. Впоследствие се насочих към дюнерите. Никога не съм работил в дюнерджийница. В Швейцария съм работил в кухня. В тази сфера съм за първи път и е трудно, но не е непостижимо”, сподели Методи Иванов. Той с научил да приготвя дюнери с помощта на видео уроци, но основна роля да успее да приготвя тази храна е желанието.

В менюто се предлагат газирани напитки, сокове, айрян и добавки като яйце, топено сирене и салата. Семейството обмисля да обогати менюто с още предложения за своите клиенти.

Заведението за дюнери, бургери и хотдози в Трън се намира на улица “Гочо Гопин”, до магазина за пакетирани стоки или както местните младежи му казват “нон-стоп-а”. Работното време е от понеделник до неделя от 8:00 до 20:30 – 21:00 часа. През топлите месеци дюнерджийницата ще работи до по-късно.

Разгледайте снимки от дюнерджийницата на семейство Иванови в град Трън:

Снимки: Ани и Методи Иванови

Виж също...

Loading...