В сряда в следобедните часове ще се заоблачи от запад с облаци от високия етаж, максималните температури ще са от 20 до 27 градуса

На 10 април следобед ще се заоблачи с облаци от високия етаж. Вероятността за валежи е 10 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 11 до 6 градуса, във високите западни полета до 4 – 5 градуса, по Черноморското крайбрежие до 10 градуса. Сутринта в поречията се очакват краткотрайни мъгли. Предиобед ще е предимно слънчево. Следобед от запад ще се заоблачи, с високи облаци.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от североизток. По високите части на планините ще духат слаби ветрове от североизток със скорости до 20 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 23 до 27 градуса, а по Черноморието до 20 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите от север ще проникне по-хладен, но сух въздух и у нас времето ще се задържи слънчево, с краткотрайни сутрешни мъгли. Динамично с дъждове, придружени от силни ветрове ще бъде времето по Атлантическото крайбрежие. Другият център с по-съществени валежи ще бъде над северните части от Скандинавието и Европейска Русия, където се очакват валежи от дъжд и сняг.

Времето през следващите дни

В четвъртък над Западна България ще има повече облаци. В петък следобед ще превалява и прегърмява в крайните южни райони. В събота и в неделя, главно в източната половина от страната валежите ще бъдат често явление, слабо ще захладнее с дневни температури от 23 до 28 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...