Трънско има представител в новото служебно правителство на България, министърът на туризма е с корени от село Лева река

Министърът на туризма в новото служебно правителство на България Евтим Милошев е с родословни корени от трънското село Лева река, предаде репортер на Zapadno.com.

По-рано днес служебният кабинет, който е начело с Димитър Главчев, встъпи в длъжност след като временните министри положиха клетва. Любопитен факт е, че служебният министър на туризма Евтим Милошев е с корени от Трънско.

Информацията за родословните корени на Милошев оповести миналата седмица Кирил Арсов в една от трънските землячески Фейсбук групи. Оказва се, че майката и бащата на новия министър на туризма са от трънското село Лева река. В последните години Евтим Милошев не е забелязван от местните в района. Майка му вече не е на този свят, а баща му се е преместил в София, поясни за Zapadno.com кметският наместник на селата Лева река, Докьовци, Пенкьовци, Видрар и Горочевци Васил Божилов.

Евтим Милошев е телевизионен продуцент и мажоритарен собственик в продуцентските компании „Дрийм Тийм Прадакшънс“, „Дрийм Тийм Филмс“ и председател на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България. След номинирането му за министър миналата седмица в общественото пространство се появиха реакции относно номинацията. Туристическият бранш се обяви за оставане на високата длъжност на Зарица Динкова, която пък заяви, че ще предаде поста на Евтим Милошев.

Служебният кабинет ще ръководи държавата до избирането на ново правителство. Очаква се предсрочните парламентарни избори да бъдат заедно с вота за български евродепутати, който ще е на 9 юни.

Снимка: Евтим Милошев

Виж също...

Loading...