Силно брезнишко присъствие на празника “С песните на Гюрга Пинджурова”, в който таланти ще танцуват, пеят и разсмиват публиката

Богата и разнообразна ще е програмата на предстоящото издание на музикалния празник “С песните на Гюрга Пинджурова” в град Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Крайният срок за записване за участие в празника беше до средата на настоящата седмица. Силно присъствие в програмата ще има от самодейци от община Брезник. Над 70 участници от народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, народно читалище “Иво Войвода-1928” в село Долна Секирна и народно читалище “Искра-1932” в село Слаковци са заявили, че ще се изявят на откритата сцена в град Трън на 27-ми април, когато ще се проведе празникът. Талантите от Брезнишко ще танцуват, пеят и разсмиват публиката.

В “С песните на Гюрга Пинджурова” ще се включат и участници от други общини. Специално участие ще вземат ансамбъл “Граово“ от Перник с ръководител Александър Нецов и народната певица Димана Боянова от продуцентска компания “ВВД Руйчев”. Празникът се организира от Община Трън и народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895“, а медиен партньор е телевизия “Родина”.

Кадър: народно читалище “Просвещение-1870” – архив

Виж също...

Loading...