Кърлежи нахапаха четирима души в Брезнишко и Трънско, които потърсиха съдействие от медици във филиалите за спешна медицинска помощ

Eкипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на 227 повиквания на спешния телефон 112 през изминалата седмица, което е с 4 повече от предходната. Най-много са приетите повиквания в Перник – 144, коeто e с 5 по-малко в сравнение с предходната седмица, в Радомир – 40, което е с 13 повече от предходната седмица и Трън – 7, което е с 5 повече от предходната седмица, пише вестник “Съперник”.

“Ако направим анализ на свършената работа през изминалата седмица става ясно, че има незначително намаляване на болните, но за сметка на това са се увеличили прегледите в амбулаторните прегледи във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ. Все още има немалко болни с остри респираторни заболявания, които са потърсили помощ от спешните медици. Това, което буди тревога е че имаме 10 пациенти ухапани от кърлежи, които са потърсили помощ от спешните медици. От тях 5 с в община Радомир, 3 в Брезник и по 1 в Трън и Земен. Това означава, че общинските управи трябва да предприемат много бързо косене на тревните площи в парковете и градините и след това да предприемат третиране срещу кърлежи и комари. Трудно е да се определи кои болни преобладаватдали тези с остри респираторни заболявания или хронично болните. Отново припомням на нашите съграждани, че обработката на кърлежи от спешните медици е безплатна. Нека не се опитват сами да ги вадят и да усложняват след това изваждането им”, поясни директорът на Център за спешна медицинска помощ-Перник доктор Валери Симеонов.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...