Читалищата на селата Велковци и Долна Секирна ще участват на международния фолклорен фестивал “Шопски наниз” в Костинброд

Над 2 000 участника ще се изявят в XIV-ия международен фолклорен фестивал “Шопски наниз” в град Костинброд. Сред участниците ще бъдат самодейци от община Брезник, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Община Костинброд.

Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе от 19 до 21 април на площад “Иван Вазов” в Костинброд, а при неблагоприятни метеорологични условия програмата ще се представи в големия салон на народно читалище “Иван Вазов-1947”. В първия ден фестивалът ще бъде открит с концерт на певиците Бисера и Лидия. Двата конкурсни дни ще бъдат на 20 и 21 април, когато на откритата сцена на площада ще се изявят гостуващите от страната и чужбина групи.

От община Брезник са заявили и потвърдили участие народно читалище “Иво Войвода-1928” в село Долна Секирна и народно читалище “Граовска пробуда-1928” в село Велковци. Трета група от общината също се е записала, но до вчерашния следобед все още не беше потвърдила участието си, поясниха от Община Костинброд.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...