Заплаха за България няма след усложнената ситуация в Близкия изток, засега не се налага свикване на Съвета по сигурността

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България заради ситуацията в Близкия Изток. Това беше докладвано на министър-председателя Димитър Главчев, който тази сутрин свика работно съвещание с участието на министрите на отбраната Атанас Запрянов и на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, заместник-министъра на външните работи Мария Димитрова, началника на отбраната Емил Ефтимов, както и представители на службите за сигурност, съобщиха от правителствената информационна служба.

Правителството следи внимателно развитието на ситуацията и е в готовност да предприеме допълнителни действия при необходимост. „Нашата основна задача е да запазим живота и здравето на българските граждани в региона“, заяви премиерът Главчев. До момента в Министерството на външните работи няма постъпили искания за евакуация. На този етап не се налага и свикване на Съвета по сигурността към Министерски съвет.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...