Задължения на дружеството “Брезник Фарм”, което стопанисва затворената общинска аптека, ще се изплащат след решение на брезнишките съветници

Общински съвет-Брезник одобри поемането на разход за обезпечаването на разходите на общинското дружество “Брезник Фарм”. Решението беше взето на последното редовно заседание на общинските съветници, предаде репортер на Zapadno.com.

Дружеството “Брезник Фарм” е едно от двете общински дружества в Брезник. То съществува от 1996 година и стопанисва единствената общинска аптека в града, която не работи от пролетта на 2022 година. Дейността на дружеството е спряна с предишни решения на Общински съвет-Брезник. До този казус се стигна след неуспешни опити да бъде намерен управител на дружеството чрез обявявани конкурси в началото на 2022 година. Появи се вариант аптеката да се превърне в дрогерия, но и това не се случи. Прочетете още по темата в публикациите: Няма кандидати за управление на общинската аптека в Брезник, срокът за подаване на документи се удължава и Общинската аптека в Брезник затваря от началото на месец април, но може да стане дрогерия. През месец януари 2022 година темата с бъдещето на дружеството стоеше на дневен ред пред Общински съвет-Брезник с възможност то да бъде ликвидирано, но това така и не се случи.

Въпреки че дружеството е със спряна дейност, а аптеката не обслужва клиенти, помещението в блок 6 на улица “Георги Ив. Бунджулов” продължава да е заето. За него се плаща наем към фирмата-собственик, както и електроенергия. В счетоводството на Община Брезник е постъпила фактура от фирмата, която е за изплащане на наем за месеците януари и февруари 2024 година. Стойността на фактурата е 1 080 лева. Това е причината кметът на община Брезник да предложи на общинските съветници да вземат решение за поемане и изплащане на задълженията на “Брезник Фарм” за наеми и всички относими разходи на дружеството.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...