Исторически личности, свързани с Брезник, ще оживеят на ревюто-изложба на детско облекло от края на XIX до средата на XX век

Репетициите вървят с пълна сила за ревюто-изложба “Облеклото на децата от Брезник в края на ХІХ и средата на ХХ век”, съобщават от Общински исторически музей-Брезник.

Първите тоалети, изработени от дизайнерката Александра Петрова по фотоси на исторически личности, родени и израснали в Брезник, вече са готови. Моделите стъпват все по-уверено на подиума, пространството се оформя, сценарият е почти готов, добавиха от музея.

По време на спектакъла пред публиката ще оживеят исторически личности, родени и израснали в Брезник, с принос към националната ни култура. Сред тях са бардът Стоян Миленков – създал първите римувани куплети по подобие на днешните хип-хоп звезди, оперната прима Лиляна Барева – прославила българската певческа традиция на най-големите световни сцени, Мила Керанова – съпруга на Гео Милев и майка на Леда Милева и много други.

Ако още не сте си отбелязали датата в календара, направете го сега, за да не пропуснете събитието: 30 май в Брезник. Проектът се изпълнява от Общински исторически музей-Брезник и е финансиран от Министерство на културата.

В ревюто-изложба ще участват около 25 малки манекени на възраст от 2 до 18 години. Те ще представят детското облекло в различните периоди на развитието на децата.

Снимка: Общински исторически музей-Брезник

Виж също...

Loading...