18 нарушения в общините Брезник и Трън установиха горски инспектори при извършени близо 700 проверки от началото на годината

От началото на годината горските инспектори към Регионална дирекция по горите-Кюстендил са извършили близо 700 проверки на територията на общините Трън и Брезник, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на структурата.

Близо 700 проверки от началото на годината са извършили горските инспектори от Регионална дирекция по горите-Кюстендил на територията на общините Брезник и Трън. Проверени са обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, превозни средства, както и физически и юридически лица. Най-голям е броят на направените проверки на превозни средства, транспортиращи дървесина, които са 245 броя.

На територията на двете общини са установени 18 административни нарушения, за които са съставени актови преписки. Голяма част от  констатираните нарушения са свързани с добив на дървесина без наличие на контролна горска марка и за транспортиране на дървесина без превозен билет. За периода горските инспектори на територията на Брезник и Трън са задържали близо 2 пространствени кубични метра дървесина.

Снимка: Югозападно държавно предприятие – пресцентър (архив)

Виж също...

Loading...