Великденска литургия в Трън: Архиерейският наместник на Трънска духовна околия ще оглави празнично богослужение за празника

Архиерейският наместник на Трънска духовна околия иконом Йоан Чикалов ще оглави литургия за Великден в църквата “Свети Николай” в град Трън. Това съобщи специално за Zapadno.com архиерейският наместник иконом Йоан Чикалов.

Празничното Пасхално богослужение ще бъде отслужено на 4-ти срещу 5-ти май. Службата ще започне в 23:30 часа на 4-ти май с Полунощница. След В 0:00 часа ще настъпи Възкресение Христово. След полунощ ще бъде направена обиколка на храма в центъра на град Трън. Службата ще продължи с Пасхална утреня и Златоустова света литургия в църквата. От Благодатния огън от Йерусалим се очаква да бъде донесен за Великден в Трън.

За Великден в църквата “Света Петка” в квартал “Баринци” няма да се отслужва литургия, тъй като храмът е в състояние на вътрешен ремонт.

След обновлението на храм “Свети Николай” в Трън всяка неделя иконом Николай отслужва сутрешна литургия, на която всички вярващи са добре дошли.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...