Максималните температури в четвъртък в населените места ще бъдат средно около 15 градуса

В четвъртък ще има валежи със захлаждане, по-интензвни в централните райони. Максималните температури в населените места ще бъдат средно около 15 градуса. В планините над 2000 метра ще превали пролетен сняг. В западните райони и по Черноморието очакваните количества валежи ще са до 5 – 8 литра на квадратен метър, в централните райони до 5 литра на квадратен метър. Вероятността за валежи е 70 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 11 до 6 градуса, в западните райони до 3 – 5 градуса, по Черноморското крайбрежие до 11 – 12 градуса. У нас ще се установи дъждовно време. Предиобед ще превалява по-съществено в южната половина от страната. Следобед ще преобладава разкъсана облачност с повече облаци над източните райони, с превалявания и слаби гръмотевици в Добруджа.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от северозапад. По високите части на планините ще духат силни ветрове от запад-северозапад със скорости до 70 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 11 до 17 градуса, по Черноморието до 16 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...