На срещи в Брезник и Трън дискутираха ограничаване на пътни инциденти, обучения на подрастващите и реализиране на превантивни програми в училищата и детските градини

Работни срещи между ръководството на областната дирекция на МВР-Перник и общинските ръководства, директорите на училища и детски градини и на обекти с масово събиране на хора са се провели в Брезник и Трън, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Целта е подобряване на взаимодействието и набелязване на мерки за намаляване на риска от престъпления. Работна среща между ръководствата на Областна дирекция на МВР-Перник и общинските ръководства, представители на училища и детски градини в общините Брезник и Трън вече са се провели. Такива срещи предстоят в Радомир, Земен и Ковачевци. Инициативата е на МВР, респективно областната дирекция, като целта е подобряване на средата за сигурност и намаляване на риска от престъпления.

На всички срещи до момента се дискутират възможности за ограничаване на пътни инциденти, обучения на подрастващите и реализиране на превантивни програми в училищата и детските градини. Засягат се въпроси, касаещи телефонните измами, модерните напоследък интернет измами и начините за предпазване.

Изводите са, че сътрудничеството между общинските ръководства и полицията са на необходимото ниво. Изградената стройна организация за комуникация и взаимодействие дава резултат, който влияе пряко  върху безопасността и сигурността на гражданите.

Снимка: Петя Свиленова – архив

Виж също...

Loading...