Бивш председател на Общинска избирателна комисия-Брезник в състава на Районна избирателна комисия-Перник за изборите на 9 юни

Централната избирателна комисия назначи състава на Районна избирателна комисия-Перник за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни, предаде репортер на Zapadno.com.

Припомняме, че на проведените на 14 април при областния управител на област Перник консултации за конструирането на Районната избирателна комисия представители на всички парламентарно представени партии и коалиции не постигнаха съгласие за състава. Затова Централната избирателна комисия излезе с решение за състава.

Председател на Районна избирателна комисия-Перник ще е Румяна Петрова, а нейни заместници ще бъдат Донка Ваташка, Иво Михайлов и Галина Никодимова. Секретар ще е Роберт Василев.

Сред членовете е Светлана Петкова, която беше председател на Общинска избирателна комисия-Брезник на последните местни избори за кметове и общински съветници през 2023 година.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 20 април, но в 3-дневен срок решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...