В неделя през страната ще премине студена вълна с нови валежи в Западна и в Централна България, в Дунавската равнина ще има слаби гръмотевични бури

В неделя ще премине студена вълна с валежи и слаби гръмотевични бури в Дунавската равнина. Вероятността за валежи е 70 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 8 до 4 градуса, по Черноморското крайбрежие до 7 – 8 градуса. Студен атмосферен фронт ще премине през страната, с нови валежи, по-интензивни в Западна и в Централна България. Ще прегърми в Дунавската равнина.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от юг-югозапад. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от запад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса, в района на Русе до 18 градуса, по Черноморието до 16 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите времето ще бъде динамично с пренос на по-влажни въздушни маси. През следващите дни от северозапад над полуострова на порции ще се пренася по-влажен и хладен въздух, в събота и в неделя ще ни достигне втора хладна вълна. По-съществени валежи се очакват в Централното Средиземноморие и в Централните и в Източните Балкани.

Времето през следващите дни

В понеделник ще има повече слънце, ще се затопля. Във вторник ще превалява в централните райони.
В сряда и в четвъртък на последователни вълни ще преминават атмосферни смущения с валежи с летен характер. Гръмотевични бури се очакват в сряда в южните райони, в четвъртък в Западна България. В петък атмосферата ще се стабилизира с повече слънце и затопляне. Ще превали и прегърми в южните райони.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...